Klasyka kina grozy na DVD. Strona: 3

Dodano: 2007-09-01 13:57

Z tego, co mi wiadomo, wydawnictwa z plakatami kosztuja ok. 50 zł. Przynajmniej w internecie jakoś koło tego.

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-01 15:23 Zmieniono: 2007-09-02 09:08

a widział ktoś Dead And Deader :?:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Re: Klasyka kina grozy na DVD Dodano: 2007-09-01 22:45

Cytat:
''Bękarty diabła'' też były idiotycznie piękne :D A już rozgrywka Elvis kontra Groucho Marx - pierwasz klasa! :lol: :lol: :lol:

a "Dom 1000 Ciał"?! to było dopiero niedorzeczne :twisted: Dr. Satan :twisted: :twisted: :wink: :wink: błagam... :lol:

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Re: Klasyka kina grozy na DVD Dodano: 2007-09-02 02:29

Decadence napisał(a):
Cytat:
''Bękarty diabła'' też były idiotycznie piękne :D A już rozgrywka Elvis kontra Groucho Marx - pierwasz klasa! :lol: :lol: :lol:

a "Dom 1000 Ciał"?! to było dopiero niedorzeczne :twisted: Dr. Satan :twisted: :twisted: :wink: :wink: błagam... :lol:

Hehe, no przeć "Bękarty" to część druga "Domu..". I pewnie nieco słabsza w opinii wielu (mojej niekoniecznie), ale scena, o której pisałam wyżej, przebija każdą inną w obu :twisted:

A niedorzeczne jest to, co robię teraz. Od 23 z kawałkiem oglądam "Metropolis" - i po raz pierwszy ze WSZYSTKIMI dodatkami, a jest ich od groma (galerie, filmy dokumentalne, film w wersji oryginalnej i z opowiadającym o nim in inglisz lektorem). Zapomniałam o całym świecie bożym i mam teraz tylko jedno pragnienie - obejrzeć "Nibelungi" Langa, bo dotąd nie dorwałam:/

I kurcze - to lepsze niż seks. I lepsze niż wszystko, co lepsze :wink:

Dodano: 2007-09-02 07:35

No właśnie słabsza, bo już prawie że na maxa przesadzona... ale fakt jest faktem - film jest "uroczy" :wink: 8) Przez te dwa filmy właśnie już sobie Rob'a zaszufladkowałam, ale "Halloween 2007' pokazało, że nnia miałam racji :D :D :D

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-02 09:03

no właśnie też chciałbym to zobaczyć " Nibelung " Langa , pamiętacie ten teledysk Queen w którym wykorzystane są fragmenty właśnie z Metropolis no normalnie rewelka :)

Re: Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-02 10:16

HardKill napisał(a):
pamiętacie ten teledysk Queen w którym wykorzystane są fragmenty właśnie z Metropolis no normalnie rewelka :)

no niestety nie kojarzę :? shit...

Re: Klasyka kina grozy na DVD Dodano: 2007-09-02 10:34 Zmieniono: 2007-09-02 10:56

kontragekon napisał(a):

A niedorzeczne jest to, co robię teraz. Od 23 z kawałkiem oglądam "Metropolis" - i po raz pierwszy ze WSZYSTKIMI dodatkami, a jest ich od groma (galerie, filmy dokumentalne, film w wersji oryginalnej i z opowiadającym o nim in inglisz lektorem). Zapomniałam o całym świecie bożym i mam teraz tylko jedno pragnienie - obejrzeć "Nibelungi" Langa, bo dotąd nie dorwałam:/

I kurcze - to lepsze niż seks. I lepsze niż wszystko, co lepsze :wink:

Ja mam METROPOLIS ale bez dodatków, obejrzałbym sobie, ale orgazmu chyba nie dostanę, bo dodatków nie ma :D

------

A dzisiaj obejrzę sobie film Miasto żywej śmierci:) Niesamowity horror z roku 198O Lucio Fulciego. Kiedyś ten film mnie mocno przeraził, a oglądałem go po 12 w południe :D Jeden z najlepszych filmów o zombie. No i ten demoniczne widmo księdza - aż ciarki przechodzą po plecach.
Po długich poszukiwaniach tego filmu - udało mi się go znaleźć<nie pamiętałem tytułu>. Więc dzisiaj przekonam się, czy film dalej tak przeraża, jak przeraził mnie wówczas. Ciekawe - bo horrory jakoś mnie nie przerażają - więc przekonam się dzisiaj.

A czy ktoś słyszał o takim cyklu filmów jak KRÓLIK DOŚWIADCZALNY? Film jest z krainy kwitnącej wiśni z roku 1981? :)

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-02 10:47

Ten teledysk Queen to jak się nie mylę , Radio gaga :)

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-02 18:49

No co ty , nie bądż taki i nie opowiadaj nam tego filmu oki :)

Re: Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-02 21:01 Zmieniono: 2007-09-03 13:57

HardKill napisał(a):
No co ty , nie bądż taki i nie opowiadaj nam tego filmu oki :)

Hehe, no jasne. Przecież nikt nie wie, o co chodzi w "Nibelungach" :lol: O Wagnerze też nikt nie słyszał :wink:

A pan Pan dysponuje "Zygfrydem", "Zemstą Kriemhildy" - czy może obydwoma tytułami :?: :roll:

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-03 00:16

Ups... Zygfryd i Kriemhild o , a tego to nieznam :oops: , a cio to :) :?:

Dodano: 2007-09-03 00:21

Druga część NIBELUNGóW, bodajże z roku 1924. :D

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-03 00:34

hehe :D fajnie że wiecie , że ja nie wiem :D no i w końcu czegoś nie wiem o 8O , ale coś już troszkę wiem :)

Dodano: 2007-09-03 00:40 Zmieniono: 2007-09-03 00:49

To jest tak:

pierwsza część to "Nibelungi: Zygfryd" ("Nibelungi: Śmierć Zygfryda" w polskiej wersji), druga: "Nibelungi: Zemsta Kriemhildy"

Wagner trochę więcej od Langa tych historyj napłodził, bo aż cztery :lol:

Acha, oba filmy są z 1924 roku, kręcone jeden po drugim. A nawet razem :D

Dodano: 2007-09-03 00:46 Zmieniono: 2007-09-03 00:48

Dokładnie Gekonku :)

Mój w napisany post jest błędny gdyż nie nadmieniłem źe Zygfryd jest pierwszą częścią, Zemsta drugą. :)

Jak zawsze masz rękę na pulsie :*

Ano dokładnie cztery :)

- Złoto Renu
- Walkiria
- Zygfryd
- Zmierzch Bogów.

Mój kochany Wagner :D

Gekonku - musielibyśmy kiedyś zaplanować taki wypad do opery :D

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-03 00:47

Dzięki ci wielkie Kontragekon :) no teraz to i ja wiem co chodzi :D śuper :lol:

Dodano: 2007-09-03 00:49 Zmieniono: 2007-09-03 00:51

Widzę, że schodzimy powoli na operę :D

Ano Gekonie dobrze, że nadmieniłaś <choć ja ten rok już wymieniłem :)>
ale kolega jeszcze obejrzał by pomyłkowo film z roku 2005 parodię ZYGFRYDA :D

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-03 00:51

Oj tobie też dzięki wielkie Allanon23 :)no to dzięki wam oboje już wiem :D śuperek :)

Dodano: 2007-09-03 00:56

Allanon23 napisał(a):

To ja się pochwalę, że byłam na "Walkirii" z Domingiem. Był tak blisko, że mogłam go dotknąć... Ten facet to geniusz, z koncertowego Siegmunda zrobił aktorską perełkę. I w ogóle obsada była znakomita :!:

Hehehe, Allanonku, nie mów, ze chcesz mnie zabrać na te wrocławskie paskudztwa :lol: Choć w sumie, dlaczego nie? Wyruszymy naszą trójeczką :wink: :lol: :lol: :lol:

Klasyka Kina Grozy Na DVD Dodano: 2007-09-03 01:00

no niestety muszę już iść lulu , rano do pracy :D dzięki wam za pogaduszki i do jutra do dzisiaj w zasadzie na razie papa :)

Dodano: 2007-09-03 01:05

kontragekon napisał(a):
[quote:c61dd07d0a="Allanon23"]

To ja się pochwalę, że byłam na "Walkirii" z Domingiem. Był tak blisko, że mogłam go dotknąć... Ten facet to geniusz, z koncertowego Siegmunda zrobił aktorską perełkę. I w ogóle obsada była znakomita :!:

Hehehe, Allanonku, nie mów, ze chcesz mnie zabrać na te wrocławskie paskudztwa :lol: Choć w sumie, dlaczego nie? Wyruszymy naszą trójeczką :wink: :lol: :lol: :lol:[/quote:c61dd07d0a]

Wrocławskie paskudztwa? :)

Domingo - Ty to miałaś szczęście. U mnie w Zabrzu był, ale biletów brakło Więc miałem pecha. Ale chociaż później udało mi się pojawić na koncercie Nigela Kennedego. Toż to wirtuozor i zabawiaka :) Lubię gościa. Bodajże w Cracovie mieszka... Ale widziałem go tak blisko - prawie dotknąłem mistrza :)

Hmm czy my czasami nie offopujemy?
:roll:

Ano dobrej HardKill :)

Dodano: 2007-09-03 01:11

Allanon23 napisał(a):

Ano Gekonie dobrze, że nadmieniłaś <choć ja ten rok już wymieniłem :)

Oj Alu wredoto, chodzi mi o to, że oba z 1924, bo seryjnie produkowane :lol:

HardKill, dobranoc :*

Do Nigela się przekonałam i teraz baaardzo uwielbiam. Pięknie gra, oczywiście na żywca najlepsze wrażenia :twisted:

Allanon23 napisał(a):

Hmm czy my czasami nie offopujemy? :roll: :)

Nie offtopujemy, toć te wrocławskie stadionowe jazdy to klasyka operowej grozy :!: :lol:

Dodano: 2007-09-03 01:19

kontragekon napisał(a):

Oj Alu wredoto, chodzi mi o to, że oba z 1924, bo seryjnie produkowane :lol:

Jaki wredny... przecież ja cukierek jestem

Cytat:
HardKill, dobranoc :*

Ja też chcę buzi

Cytat:
Do nigela się przekonałam i teraz baaardzo uwielbiam. Pięknie gra, oczywiście na żywca najlepsze wrażenia

Oj na żywca N I E Z A P O M N I A N E :) No cóż uczeń Yehudi Menuhina musi mieć ten urok :)

Ciekaw jestem komu przekaże swoje skrzypce :D

Do tematu ----

Frankenstein - kapitalny film, a wzrok Borisa Karlofa zamienia w słup soli :)

Toż my Geokonie pójdziemy na warszawskie "paskudztwa" :)

Dodano: 2007-09-03 01:23

Karloffa

A Nigel, tak, mieszka w Krakowie i żonę ma polską :D

i buziaki (wiadomo dla kogo):

:* :* :*

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło